Меню и категории, модификатори, рецепти

Управление на менюто от идеята до паса

Структурирайте менюто си веднъж; POS и Kitchen го следват. Рецептите свързват съставките; POS показва модификатори; Kitchen получава бележки за приготвяне; наличностите се намаляват автоматично при продажба за точен COGS.

Какво прави

  • Категории, артикули, размери, модификатори и времена за приготвяне
  • Рецепти със съставки, алергени и теоретичен COGS
  • Комбинирани оферти/пакети и наличност по периоди от деня

Ползи

  • Ясни допродажби, последователно изпълнение
  • Инженеринг на менюто с анализ на маржа
  • По-бързо въвеждане на персонала

ЧЗВ

Показват ли се алергени на персонала?
Да - чрез рецепти.
Менюта по периоди от деня?
Да - ограничете артикулите по времеви интервал.

Какво всъщност прави

Създайте категории (предястия, основни, гарнитури; коктейли, вина, наливни бири), добавете модификатори (степени на изпичане на стек, избор на миксер), и подкрепете всеки артикул с рецепта, която проследява съставки, алергени и теоретичен COGS. Инженеринг на менюто разпознава звезди и „кучета“ - след което преработвате за печалба.